Interjú Szilágyi Gerdával

Hogyan kerültél az úszással kapcsolatba?

Mielőtt rendszeresen elkezdtem úszni RSG-ztem és kung-fuztam is. Az RSG-t semmiképp nem akartam tovább folytatni, és a kung-fut se nagyon. Így az úszásnál maradtam, persze apukám is meg az egész család is adott erre ihletet.

Első edzésre és a kezdetekre, hogyan emlékszel?

Eleinte nagyon szégyellős voltam, fura volt, hogy fürdőruhára kell vetkőzni. De aztán beugrottam a vízbe és teljesen harmonikussá vált az egész.

Nemrégen zajlott az Ifjúsági Országos Bajnokság, milyen eredménnyel zártad?

200 hátra vagyok a legbüszkébb ott 2:13,15-öt úsztam, amit álmaimban se gondoltam volna, hogy tudni fogok és hát sikerült ezzel nyernem. Ez nagyon boldoggá tesz, mert ez az jelenti, hogy kvalifikáltam magam az Ifjúsági EB csapatba is és remélhetőleg a junior világbajnokságra is. Ez felhőtlen boldogságot jelent. Ez volt az eddigi legnagyobb álmom és ez most valóra vált.

Milyen hosszú távú célt tűztél ki magadnak?

A legfontosabbnak azt gondolom, hogy mindig legyőzzem saját magam a medencében, mindig magamhoz képest szeretnék javulni egy kicsit.

Milyen versenyszámokban vagy a legjobb?

Hátúszásban, 100 és 200 méteren, általában ebbe szoktam nevezni.

Hogy érzed magad a klubban és milyen érzés volt a Stamina színeiben versenyezni, dobogóra állni?

Én nagyon boldog voltam, hogy egy ilyen jó csapattal tudunk versenyezni nagyon sok támogatást kapok mind Laci bácsitól mind az edzőinktől mind a csapattól és ezen kívül itt egy nagyon jó közösség van az egész csapat nagyon szerethető.

Mi a következő megmérettetés?

Junior Európa-bajnokság, Kazanyban, július 3-7.

Külön szeretném megköszönni a Staminának és Laci bácsinak a sok felkészítést és támogatást.

 HAJRÁ STAMINA

Admin