Gyorsak, Okosak és Szépek

2021. évi évértékelő

Gyorsak, Okosak és Szépek

Gyorsak, mert

ebben az évben ismét megtartották az összes kategóriára kiírt országos bajnokságot, melyek közül volt, hogy csak két úszóval vettünk részt, de az aranyérmet ért!

A 12 versenyzőt foglalkoztató egyesületünkben 8 versenyzőnk magyar bajnoki érmet nyert 2021-ben!!!

Egyéniben a márciusi Felnőtt OB-n Szilágyi Gerda 100m hátúszásban ezüstérmes, míg rövidpályán ugyan ebben a számban felért a csúcsra, élete legjobb idejével aranyérmet nyert.

Szilágyi Gerda

Ollé Mónika 50m pillangóúszásban 50 méteres medencében bronz-, viszont 25 méteres medencében a szám ezüstérmese lett.

Ollé Mónika

Nell Olivér az Ifjúsági OB-n 50m hátúszásban nem talált legyőzőre, a rövidpályás OB-n 50m pillangóúszásban bronzérmet akasztottak a nyakába. A rövidpályás OB-n Olivér a leggyorsabb számban az 50m gyorsúszásban a dobogó harmadik fokára állhatott, így letette névjegyét a felnőtt sprinterek asztalára.

Nell Olivér

És amire mindig is büszke volt ez az egyesület a csapatmunka. A rövidpályás OB-n megmutatták versenyzőink, hogy verhetetlenek a 4×50 méteres mix vegyesúszó váltóban, az előfutamokban és a döntőben is csak követni lehetett őket.

4x50m mix vegyesúszó váltó magyar bajnoka:Stamina TK
a váltó tagjai Ollé Mónika, Szilágyi Gerda, Börcsök Dániel, Nell Olivér (reggel úszott: Horváth Orsolya és Navratil Botond)

Összesítésben bent vagyunk a húszas elitben! Majd mindenki élete legjobbját úszva csaphatott célba a bajnoki viadalokon. Álmok váltak valóra.

2021. évre halasztott Tokiói Nyári Olimpiai Játékokon is részt vettünk! Kozma Dominik képviselte egyesületünket, így Doma már négyszeres olimpikonként jegyzett a szakmában.

4x50m férfi gyorsúszó váltó 4. helyezetta csapat tagjai:
Békési Dániel, Kozma Dominik, Cerva Szabolcs, Nell Olivér (reggel úszott Navratil Botond)

Az idei kontinens viadalokon is jelen voltak sportolóink. A budapesti Európa-bajnokságon három versenyzőnk került a magyar csapatba Ollé Mónika, Szilágyi Gerda, Kozma Dominik személyében, ahol Kozma Dominik váltó számban, míg a római Junior Európa-bajnokságon Nell Olivér egyéniben volt döntős.

Okosak, mert

versenyzőink – még felsorolni is kihívás, hogy hány felsőfokú intézmény hallgatói:

• Budapesti Gazdasági Egyetem
  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • Eötvös Lóránd Tudományegyetem
  • Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
  • Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar
  • Szent István Egyetem
  • Testnevelési Egyetem

Ide tartozónak érezzük megjegyezni, hogy egyesületünk doyenje Kozma Dominik fantasztikus kirándulást tett egy más testet lelket megpróbáltatásra ítélő világba, ahol hétről hétre káprázatta el a tévénézőket gyarapodó tánctudásával. A napi megterhelő próbák mellett az úszóedzéseket is látogatta, így Doma tagja volt a novemberi rövidpályás OB 4×50 méteres gyorsúszó váltójának.

Szépek, mert

nincs mert, a csak rá kell pillantani a róluk készült képekre!!!

Börcsök Dániel, Békési Dániel, Szilágyi Gerda, Navratil Botond, Nell Olivér,
Horváth Orsolya, Ollé Mónika, Cerva Szabolcs, Király Anna

A CSAPAT

így csupa nagybetűvel. Azért, hogy ezek a fantasztikus eredményeket versenyzőink elérjék feltétel nélkül bízniuk kellett a szakmai felkészítést végzőkben Kovács László és Dr. Szilágyi Zoltán szakedzőkben.

A csapatmunkából kivették a részüket a háttérben dolgozó erőnléti edzők, segítők, gazdasági- és kommunikációs szakemberek. Köszönet és hála Nekik!

Továbbá az illem és a szívünk is úgy kívánja, hogy köszönetet kell, mondjuk – mivel az éves eredmények eléréséhez rengeteg segítséget nyújtottak – a Magyar Úszó Szövetségben és a Duna Arénában dolgozó vezetőknek és munkatársaknak, mert az ő támogatásuk és munkájuk nélkül nem lehetett volna a sportolóink felkészülése zavartalan.