Híreink

Edzés a “karantén” alatt is

Sajnos a március 11-i kormányhatározat, klubunk életét is nagyban befolyásolta, mivel az uszodai edzéseket be kellett szüntetni. Viszont az élet nem áll meg sportolóink otthoni és a szabadtéri edzésekkel folytatják a felkészülést. Rövid interjúnkból kiderül, hogy mivel töltik napjaikat:

Hogyan telnek napjaitok? Mivel tudjátok magatokat elfoglalni?

Dorka: Jól megvagyok, szerencsére régebben apukámék vettek tornafelszerelést azokkal tudok itthon edzeni.
Gréta: Délelőttönként tanulok, délutánonként pedig futni szoktam, vagy ugrálókötelezni. Ezen kívül vannak itthon kézisúlyzóink amikkel még tudok edzeni.
Móni: Ha jó idő van biciklizem, ha rosszabb idő van akkor tekerek itthon és a kardio melle szoktam saját testsúlyos edzést meg súlyzós edzést is csinálni.

Edzőitekkel tartjátok a kapcsolatot?

Dorka: Laci bácsinak hetente legalább egyszer küldök képeket vagy videókat az edzésemről.
Móni: Én is küldök neki videókat, és visszajelez mi volt rossz és mi volt jó.

Mit gondoltok mikor tudok újra versenyezni?

Móni: Nehezen viselem ezt a helyzetet , kicsit tehetetlennek érzem magam, hogy nincsenek a minden napjaimban az úszó edzések.
Dorka: Remélem minél hamarabb! Már szeretnék megint uszodába járni!

#maradjotthon

HAJRÁ STAMINA!

Budapest Kupa I. forduló

A négyfordulós Budapest Kupa versenysorozat lehetőséget nyújt a 10 éven felüli versenyzők versenyeztetéséhez, az élményszerzéshez és az egyesületi csapatmunka kiszélesítéséhez. A Kupán 5 versenyzőnk vett részt.

Eredmények:
Ollé Mónika 50 méteres pillangóúszás 1. helyezés
Békési Dániel 50 méteres pillangóúszás 2. helyezés
Nell Olivér 50 méteres pillangóúszás 4. helyezés

Szedlák Álmos és Dancsok Dorka most hosszabb távú versenyszámokban indultak. Kemény volt a mezőny, de ennek ellenére kiválóan úsztak. Nagyon jó jel a csapat számára a közelgő Országos Bajnokságra ezek az eredmények.

A Budapest Kupa ismét egy kiváló felkészülést biztosított a 2 hét múlva kezdődő Felnőtt Országos Bajnokságra. Gratulálunk nektek!

HAJRÁ STAMINA!

U24 ÖTTUSA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG – GÉRECZ ATTILA EMLÉKVERSENY

A két napos országos bajnokságon a Stamina úszóedésein is résztvevő Erdős Rita és Gáll András részt vett az öttusa országos bajnokságon.
Erdős Rita lett az U24-es Országos Bajnokság női győztese!

Erdős Rita


Gáll Andrásnak ez a verseny egyben a 4 tusa eredményei alapján az U19-es EB és VB válogató verseny volt, melyet András meg is nyert!

Ezúton gratulálunk az eredményekhez!

TAVASZVÁRÓ NEMZETKÖZI ÚSZÓVERSENY

Február 23-án csaptunk is részt vett a Hódmezővásárhelyen megrendezett nemzetközi úszóversenyen.
50 klub 750 versenyzője állt rajthoz a vasárnapi tornán. Nagyon erős volt a mezőny a tornán, de kiváló felkészülés volt a 4 hét múlva kezdődő felnőtt bajnokságra.

Csapatunkból ketten állhattak fel a dobogóra:
Kiss Anna 50 méteres női gyorsúszás 3. helyezés
Nell Olivér 50 méteres férfi hátúszásban 1. helyezés
50 méteres pillangóúszásban 2. helyezés

Ezúton gratulálunk Annának és Olivérnek a remek helyezésekért, valamint külön gratulálunk a Stamina egész csapatának, hogy betegség ellenére az erős edzések után is ilyen eredményt tudtak nyújtani!

HAJRÁ STAMINA!


Német bajnokság Würzburg

Idén is részt vett Ollé Mónika a Német Csapatbajnokságon. Meghívott sportolóként már harmadik alkalommal lépett rajtkőre ezen az eseményen. A bajnokságon 100 pillangó és 100 hátúszás versenyszámban indult el.

A csapatverseny különlegessége, hogy a helyezésekkel a csapattagok pontokat gyűjtenek. Mónika a különböző versenyszàmokban eredményesen szerepelt ràadàsul 50 méteres pillangót megnyerte.  A két nap összesített versenyét pedig a Würzburg 05 csapata nyerte, melynek Mónika is a tagja volt.

Gratulálunk Móninak!

HAJRÁ STAMINA!

Januári edzőtábor

Csapatunk a januárt egy olyan közösséget összekovácsoló eseménnyel kezdte, ami a 2020-as év nemzetközi versenyekre való felkészülését nagyban támogatja, ezért az olaszországi Lignano-ba utazott 14 sportolónk, és megkezdte első közös edzőtáborát.

A edzőtáborban nagy erőkkel készülünk a márciusi Felnőtt Országos Bajnokságra, a májusi Európa-bajnokságra melyek egyben válogató versenyek az idei Olimpiára, és aktuális világversenyekre.

Sok sikert a 2020-as évre!

HAJRÁ STAMINA!